Verander je eetgewoontes voor optimale gezondheid

Je eetgewoontes hebben veel invloed op je lichaam, gezond eten is dan ook erg belangrijk voor je gezondheid. Door onze eetgewoontes goed bij te houden kunnen we begrijpen waarom we te veel eten, waarom we verkeerd eten en hoe we deze gewoontes in de ban kunnen doen.

Het slecht inplannen van een maaltijd is een van de meest voorkomende redenen achter onze slechte eetgewoontes. Pas op het laatste moment bepalen wat je gaat eten vergroot de kans dat je kiest voor een eenvoudige ongezonde maaltijd of gaat eten bij een restaurant. Niet alleen hebben restaurants vaak groter porties, ook bevat hun voedsel vaak meer calorieën.

Hieronder staan manieren om je eetgewoontes te verbeteren:

De eerste manier om je eetgewoontes te verbeteren is door bij te houden wat je eet. Er bestaan veel apps waarin je kunt bijhouden wat je eet. Door bij te houden wat je eet besef je veel beter wat je binnenkrijgt, wanneer je precies weet wat en wanneer je eten binnenkrijgt kan je beginnen met het veranderen van je gewoontes.

Voor de tweede manier ga je goed naar je eigen keuken kijken. Je kijkt wat voor eten er allemaal in je keuken ligt en door ongezond eten te verwijderen uit de keuken zul je ook niet verleid worden om dit te gaan eten.

Een andere manier om voor gezonder eten is door kunstmatig tot stand gekomen eten te ontwijken. Door echt eten te eten zoals groente, fruit, noten, zuivel met weinig vet, pasta, rijst en brood blijf je gezond eten. Eten wat kunstmatig tot stand gekomen is bevat een boel rotzooi. Verder is het ook verstandig om limieten te stellen wat betreft dagelijkse calorieën die je binnenkrijgt. Voor vrouwen is 1200 tot 1500 calorieën aanbevolen afhangend van de lengte, voor mannen is dit 1600 tot 2400.