dieet trends

Wat zijn de dieet trends?

Nu we weer aan het begin van een nieuw jaar staan zijn veel mensen weer bezig met hun gezondheid. Dit kan ermee te maken hebben dat mensen na de feestdagen weer wat beter op willen gaan letten wat ze eten om de december kilootjes er weer af te krijgen. Een ding is zeker aan het begin van het jaar zijn er altijd mensen die fanatiek aan iets nieuws beginnen om er vervolgens vrij snel weer mee te stoppen omdat het niet werkt.

Of dat nu een paar maanden vegetarisch of veganistisch eten is, geen frisdrank drinken, minder alcohol drinken of niet meer snoepen is. Of iets simpels als gewoon geen light producten meer aanschaffen. Er zijn diverse dingen aan te halen! Zo zijn er ieder jaar opnieuw gezondheidstrends, voor 2022 zijn er een aantal die doorzetten vanuit voorgaande jaren of dingen die geheel nieuw zijn.

1. Weet wat je eet

2. Wat zit er in mijn voeding?

3. Wil ik al deze medicatie wel?

4. Ik ben zelf verantwoordelijk voor wat ik eet

De eerste is vrij duidelijk, weet wat je eet. Dit kan je op verschillende manieren bekijken: wat zit er in mijn voeding en hoe kan dit bijdragen aan mijn gezondheid. Dat is voor veel mensen de belangrijkste reden, en eveneens een reden om te kiezen voor meer biologische of organische producten.

Uitgelicht: maaltijdvervanger

Dit sluit goed aan op het tweede punt, want wat zit er in mijn voeding. Waarmee worden de gewassen ingespoten, welke zoetstoffen worden er gebruikt, wat is Monsanto en zo kan je nog wel even doorgaan. We willen steeds meer en beter weten wat er in onze voeding zit en dan met namen de kleur-, geur-, en smaakstoffen, (kunstmatige) zoetstoffen en andere toevoegingen die schadelijk kunnen zijn.

Medicatie is iets anders, de tijd dat we voor ieder kwaaltje een andere pil hadden is voorbij. We willen weer beter weten waar het voor is, wat het precies doet en belangrijker wat de voordelen zijn van het wel of juist niet gebruiken van de medicatie.

Tip: afslankshakes

Mensen vragen zich bijvoorbeeld af of ze door middel van andere voeding minder medicatie nodig hebben. Waarmee we bij het vierde punt uitkomen, we zijn zelf verantwoordelijk voor wat we eten. Je kunt wel met je vinger gaan wijzen naar de fabrikanten maar wij kopen het en wij stoppen het in onze mond.