Tips tegen spierpijn, wij hebben ze

Vervelend, spierpijn! Je kent het vast wel, je wordt wakker met een hoop pijn aan je spieren. Of misschien ken je het wel helemaal niet. Maar wat is spierpijn? Hoe kom je aan de spierpijn? Wat kun je met spierpijn wel en niet? En kom je met een massage gun van de vervelende spierpijn af?? Hieronder vertellen wij je alles wat je moet weten over spierpijn en geven wij enkele tips om de spierpijn tegen te gaan. Ben jij benieuwd? Lees dan verder!

Wat is spierpijn?

Spierpijn is een soort pijn die ontstaat wanneer je een activiteit of sport beoefent, waarmee je je spieren overbelast. Sommige spieren die je normaal niet gebruikt en die opeens belast worden, zijn gevoelig voor het ontstaan van spierpijn. Spierpijn komt ook het meest voor na het intensief sporten en bewegen. De tips tegen spierpijn die wij hebben kunnen pas toegepast worden als je weet waar de spierpijn vandaan komt. Dat weet je nu. Spierpijn is onschuldig en het verdwijnt na een paar dagen zelf. Echter is dit niet altijd zo. Als dit het geval is dan kan er sprake zijn van een ontsteking en dan kun je het best even langs de huisarts gaan.  

Tips tegen spierpijn

Tips tegen spierpijn, iedereen wil ze wel hebben. Het goede nieuws is; wij hebben ze! De belangrijkste en de meest voor de hand liggende tip is dat je niet stil moet blijven zitten. Blijven bewegen is het beste medicijn tegen de spierpijn. Dit houdt de doorspoeling van je spieren op gang. Je moet dit wel rustig aandoen en nog steeds luisteren naar je lichaam. Zwemmen, yoga, wandelen of een lichte cardiotraining zijn echte sporten die behoren bij de tips tegen spierpijn.

Een heerlijke en goede tip is het nemen van een massage. Wanneer je spieren gemasseerd worden of zijn, raken ze beter doorbloed. Dit neemt het pijnlijke en stijve gevoel af. Denk bij een massage aan een massage bij een masseur, maar denk ook aan het gebruik van een massage gun. Dit is een tool die je zelf thuis gebruiken kunt om je spieren te masseren en de doorbloeding bezig te houden.

Een andere belangrijke tip tegen spierpijn, is het warm maken van je spieren. Voornamelijk voor het sporten moet je dit doen, maar je kunt het ook doen wanneer je niet gaat sporten. Als je spieren warm zijn voor je intensief gaat sporten, heb je minder kans op blessures of spierpijn. Een warming-up noemen ze het ook wel. Ook een cooling-down na het sporten is een goede keuze. Zo laat je je spieren tot rust komen door middel van enkele kleine oefeningen.

Je spieren bestaan voor 75% procent uit water. Als je te weinig water binnen krijgt zullen je spieren hierover gaan klagen. Een tekort aan water werkt dus niet mee, drink genoeg water! Niet alleen water is een must, maar ook je voeding speelt mee bij de spieren. Als je spierpijn hebt en je eet alleen maar ongezond eten, dan wordt het herstelproces van de spierpijn weer vertraagd. Neem dus naast je dagelijkse maaltijden, ook sportvoeding.

Nu je deze tips tegen spierpijn weet, kun je ze gaan toepassen. Zorg ervoor dat je voor het sporten of bewegen, je je spieren al goed warm gemaakt hebt. Ook is het goed om ervoor te zorgen dat je een goede voeding hebt gehad die dag en dat je voldoende water binnengekregen hebt. Denk na het sporten aan een lekkere massage en laat die spierpijn achterwege met deze tips!