Dit zijn de 5 meest populaire dames sporten in Nederland

Soms lijkt het wel, dat alleen mannen sportief zijn en vele sporten beoefenen, maar welke dames sporten zijn er echt populair onder de vrouwen? En waarom eigenlijk? En kun je als man eigenlijk wel vrouwen sporten beoefenen? Als dit vragen zijn, waar jij graag antwoord op zou willen hebben? Dan ben je hier helemaal aan het juiste adres!

Aangezien wij 5-sporten voor je op een rijtje hebben gezet:

Hieronder lees je er meer over:

1: Dames sporten? Fitness blijft koploper

Dat veel dames sporten in ons kikkerlandje, is misschien geen wonder! Waar mannen over het algemeen meer in de spotlichten staan. Zijn wij vrouwen daar zeker niet minder om, want fitnessen staat bij ons namelijk op nummer 1.

Daarmee laten we zien, dat bewegen voor ons erg belangrijk is en wij toch graag fit en vitaal willen blijven. En dat besef is de laatste jarenlang alleen maar meer gegroeid, waardoor wij verwachten, dat veel vrouwen naar de sportschool zullen blijven gaan. Alles kan namelijk in je eigentempo en volgens je eigenagenda.

2: Groepslessen en muziek

Het is immers bekend, dat vrouwen sociale wezens ze hebben het sociale aspect vaak erg hard nodig. En dit zien we ook terug in de sportwereld, want groepslessen en muziek, is namelijk nummer twee op de lijst.

En laten we eerlijk zijn het is intensief en het mag best wel een beetje gezellig zijn! Wel heb je hier goede sportkleding dames voor nodig. Om optimaal te kunnen trainen!

3: Wandelsporten!

Veel dames sporten het liefste op een relaxed tempo en dat kan prima onder het motto van: een lange wandeling, waar je hierin gemakkelijk het kunt combineren met het kletsen met één van je vriendinnen.

Wat ons betreft: zeker iets wat je eens moet hebben gedaan! Vooral op een mooie zonnige herfstmiddag.

4: Dames sporten? Hardlopen maakt je energiek

Op nummer 4 vinden we hardlopen terug op de lijst van populaire dames sporten. Dit is een sport, die vaak in groepsverband, maar ook zeker individueel kan worden beoefend. En waar je het zo intensief en zwaar voor jezelf wilt maken als wat jij wilt natuurlijk. Natuurlijk is het belangrijk om goede sportkleding dames te dragen om prettig te kunnen hardlopen.

Het vraagt energie van je, maar je krijgt er ook veel voor terug uiteindelijk.

5: Dames sporten?  Ga eens zwemmen!

Op plek 5 vinden we zwemmen terug dit kan vaak in de vroege uren, waardoor het gemakkelijk te combineren valt met een baan, of naar schoolgaandekinderen. Het zwemmen kan ter ontspanning zijn, maar ook als echte workout.

Succes met sporten!