Afvallen tijdens je volgende vakantie? Ja, graag!

Vakantie. Het woord alleen al roept beelden op van rust en ontspanning. En hoewel het waar is dat vakanties een tijd zijn om nieuwe energie op te doen, kunnen ze ook een tijd zijn om kilo’s aan te komen. Tussen al-je-kan-eten buffetten en aan het zwembad liggen en cocktails drinken is het gemakkelijk om je gezonde eetgewoonten te laten varen. Maar wat als ik je zou vertellen dat je op vakantie ook echt kunt afvallen? Nee, ik heb het niet over een of ander gek dieet of het onthouden van al het goede. Met een beetje planning en wat eenvoudige tips kun je genieten van je vakantie EN tegelijkertijd afslanken. Dit is hoe:

1. Drink veel water – Deze is een no-brainer. Gehydrateerd blijven is belangrijk voor de algehele gezondheid, maar wist je dat het je ook kan helpen om af te vallen? Water drinken helpt je stofwisseling te stimuleren en gifstoffen weg te spoelen. Bovendien geeft het je een vol gevoel, zodat je je minder snel overgeeft aan ongezonde snacks.

2. Beweeg – Dat je op vakantie bent betekent niet dat je op de bank moet blijven liggen. Er zijn genoeg manieren om in beweging te komen zonder dat je het doorhebt. Maak een strandwandeling, ga zwemmen in het zwembad, of verken je omgeving te voet of op de fiets. Je verbrandt niet alleen calorieën, maar je krijgt ook meer van je bestemming te zien dan wanneer je de hele dag in je hotelkamer blijft zitten.

3. Let op wat je eet – Het is goed om je op vakantie te goed te doen aan je favoriete eten, maar probeer het met mate te doen. Compenseer de zware maaltijden met lichtere gerechten zoals salades en fruit/groenten. En kies bij het snacken voor gezonde opties zoals noten of trail mix in plaats van snoep of chips. Door meestal slimme keuzes te maken, kun je toch van je favoriete eten genieten zonder je dieet volledig te laten ontsporen.

4. Drink je calorieën niet op – Alcohol is vaak een groot onderdeel van vakanties, maar die suikerhoudende drankjes kunnen echt oplopen als het gaat om calorieën. Als je wilt genieten van een cocktail (of twee), ga dan voor iets lichts zoals wodka met seltzer of rum met dieetdrank. Dan krijg je toch die verfrissende smaak zonder alle extra suiker en calorieën.

5. Houd het bij – Een manier om ervoor te zorgen dat je niet te veel eet en drinkt tijdens je vakantie. Dit betekent niet dat je overal een eetdagboek bij je moet dragen (hoewel dat ook zou kunnen werken). Er zijn genoeg apps beschikbaar waarmee je met een paar klikken op je telefoon gemakkelijk je inname kunt bijhouden. Door je bewust te zijn van wat er in je lichaam gaat, kun je betere keuzes maken en voorkomen dat je tijdens je reis ongewenste kilo’s inpakt.

Conclusie:

Met een beetje planning en wat eenvoudige tips is er geen reden waarom je niet kunt afvallen op vakantie! Dus als je de volgende keer gaat inpakken voor je reis, vergeet dan niet om deze tips mee te nemen, samen met je zonnebrandcrème en zwemkleding – ze zullen je helpen om er goed uit te zien en je geweldig te voelen!