Voordelen van personal training aan huis

We weten allemaal dat veel zitten heel ongezond is en dat we meer zouden moeten bewegen. Dat is echter gemakkelijker gezegd dan gedaan. Gelukkig zijn er tegenwoordig vele mogelijkheden om je te helpen om meer te bewegen. Een van deze opties is het inschakelen van een personal trainer. Wat zijn de voordelen hiervan precies? Dat gaan we vandaag op een rijtje zetten.

Dit zijn de voordelen van personal training aan huis:

  • Voor mensen die weinig tijd hebben kan personal training aan huis een goede manier zijn om toch meer te bewegen. Doordat de trainer naar jou toekomt verspil je geen tijd aan heen en weer reizen.
  • Als je het moeilijk vindt om afspraken met jezelf na te komen kan het boeken van een personal training je helpen om je voornemens uit te voeren.
  • Door de individuele begeleiding van een personal training aan huis zijn de sessies afgestemd op jouw mogelijkheden en wensen. Een personal trainer kan je helpen om je doelen te bereiken of je nu een betere conditie, meer spierkracht wilt of er beter uit wilt zien.
  • Het feit dat je iemand betaald om je te komen trainen zorgt ervoor dat je gemotiveerder bent. Daardoor zal je geen trainingen overslaan, wat wel vaak gebeurd als je naar de sportschool toe zou moeten. ‘
  • Personal training buiten is ook mogelijk, bijv. in de tuin, of een park of bos nabij.

Andere overwegingen

Over personal training aan huis wordt vaak gezegd dat het erg duur is. Uiteraard betaal je voor het feit dat de trainer zich alleen op jou richt. Daardoor is het echter wel mogelijk om aan je eigen doelen te werken in plaats van een algemene les te volgen die misschien op iets heel anders is gericht.

Daarnaast zal een personal trainer in de gelegenheid zijn om je voldoende individuele aandacht te geven en je bewegingen bij te sturen als je iets fout doet. Hierdoor kun je mogelijke blessures voorkomen en bovendien kan de trainer de oefeningen aanpassen aan jouw (on)mogelijkheden. Dat kan heel handig zijn als je moet revalideren of een blijvende beperking hebt.

Conclusie

Personal training aan huis is een goede optie voor mensen die het erg druk hebben en een stok achter de deur nodig hebben om meer te bewegen. Door vooraf met de trainer te overleggen wat je doelen zijn kan hij of zij de activiteiten daarop aanpassen. Zo bereik je in de kortst mogelijke tijd het doel wat je wilt bereiken. Personal trainer kosten vallen vandaag de dag alleszins mee. Waar wacht je nog op?