Kom in beweging met een elektrische fiets

Wanneer je meer in beweging wilt komen is de elektrische fiets de ideale keuze. Elektrische fietsen hebben namelijk als voordeel dat ze trapondersteuning hebben. Hierdoor kost het minder inspanning en is het makkelijker om in korte tijd lange afstanden af te leggen. Elektrische fietsen zijn daarom zeer geschikt voor mensen die willen beginnen met het opbouwen van een conditie. In deze blog leggen we hier meer over uit.

Verschillende soorten elektrische fietsen

Er zijn natuurlijk veel verschillende soorten elektrische fietsen. Dit zorgt ervoor dat er voor iedereen wel een geschikte optie tussen zit. Bekijk bijvoorbeeld eens het brede assortiment aan elektrische fietsen van Matrabike om de verschillende soorten te vergelijken. Hieronder hebben we alvast een aantal kort toegelicht.

Elektrische stadsfietsen

Een elektrische stadsfiets is de ideale fiets voor mensen die er een dagje op uit willen, maar wel nog in beweging willen blijven. Zoals hierboven uitgelegd is het met een elektrische fiets mogelijk om lange afstanden af te leggen in een korte tijd. Daarom zul je eerder voor de fiets kiezen in plaats van de auto, wat natuurlijk een stuk sportiever is.

Elektrische mountainbikes

Een elektrische mountainbike maakt het voor beginners een stuk toegankelijker om de sport ook eens uit te proberen. De elektrische fiets maakt het bijvoorbeeld veel makkelijker om steile heuvels op te komen, maar ook om bepaalde trucjes te doen zoals wheelies en jumps. Hierdoor kunnen beginners eerst hun conditie en vaardigheden opbouwen met een elektrische mountainbike en naarmate dit steeds beter gaat uiteindelijk overstappen naar een normale mountainbike. 

Elektrische racefietsen

Een elektrische racefiets maakt de sport een stuk ontspannender en bovendien ook toegankelijker. Net zoals met elektrische mountainbikes is het door de trapondersteuning een stuk makkelijker om steile hellingen op te gaan. Het is dus de ideale fiets om mee te nemen naar een vakantie in bijvoorbeeld Frankrijk en om lekker mee door de bergen te fietsen, alleen of samen met vrienden. 

Ga Voorbereid op pad

Wanneer je een dagje met de fiets op pad wilt gaan, of van fietsen je sport wilt maken, is het belangrijk om voorbereid op pad te gaan en de juiste benodigdheden te hebben. Vooral voor mountainbike en racefietsen is het belangrijk om de juiste fietskleding te hebben, zoals een fietsbroek. Dit maakt het een stuk comfortabeler om lange tijd op een fietszadel te zitten. Daarnaast is het fijn om luchtige bovenkleding te hebben en fietshandschoenen. Als laatste is het natuurlijk heel belangrijk om een goed passende en een goede kwaliteit fietshelm te hebben.